Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ: Πρεμιέρα με Μέσι για τους Καταλανούς!

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ: Πρεμιέρα με Μέσι για τους Καταλανούς!

Eναρξη: 22.00, 27/09/20
Γήπεδο: Camp Nou

Η Μπαρτσελόνα κάνει πρεμιέρα στη φετινή LaLiga και στην πρώτη της αναμέτρηση θα βρει απέναντί της τη Βιγιαρεάλ. Βασικός ο Μέσι.

Πως θα παρουσιαστεί η Μπαρτσελόνα;
Χρονιά – ορόσημο για τη Μπαρτσελόνα! Μπορεί στη διακοπή να ήταν στην κορυφή της βαθμολογία, ωστόσο η επιστροφή της στη δράση ήταν… απογοητευτική. Ασχημες εμφανίσεις και αποτέλεσματα που κόστισαν τον τίτλο, την ηρεμία, ενώ είχαν ως συνέπεια και τη βαρύτερη ήττα της ομάδας στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Το εφιαλτικό 8-2 από τη Μπάγερν άνοιξε τον ασκό του αιόλου, ο Λιονέλ Μέσι ζήτησε να αποχωρήσει και ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση, με τον Κίκε Σετιέν να αποτελεί παρελθόν και τον Ρόναλντ Κούμαν να είναι το νέο «αφεντικό».

Ο Μέσι μένει και πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα για την Μπαρτσελόνα, τον Ρόναλντ Κούμαν, τους συμπαίκτες του Αργεντινού και τη διοίκηση. Ο Ολλανδός είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να οδηγήσει το καράβι ακόμα και χωρίς τον Μέσι, αλλά τώρα πρέπει να τα βρει με τον Αργεντινό και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, έστω και αν ο Μέσι δεν χρειάζεται καθοδήγηση. Μπορεί μόνος του να τα καταφέρει μια χαρά. Οι ισορροπίες στα αποδυτήρια, όμως, θα είναι σε μια επικίνδυνη και εύθραυστη ισορροπία…

Ο Αντουάν Γκριεζμάν πίστευε ότι θα είναι το σημείο αναφοράς, αλλά πλέον πρέπει να μάθει να συμβιώνει με τον Μέσι και χωρίς τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος αποχώρησε. Μαζί του και ο Ράκιτιτς, Βιδάλ και ο Σεμέντο. Ο Ανσού Φατί εμφανίζεται (και πιθανόν είναι) το νέο αστέρι της Μπάρτσα και απομένει να δούμε αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες. Ποιος θα καλύψει το κενό του Σουάρες; Οι Πιάνιτς (μέσος, Γιουβέντους) και Τρινκάο (επιθετικός, Μπράγκα) είναι τα νέα αξιόλογα αποκτήματα. Ρίκι Πουτς, Ραφίνια και Αλενιά μένουν στη Μπαρτσελόνα και θα δώσουν μάχη για να βρεθούν στα πλάνα του Κούμαν για τη νέα σεζόν.

Μια νίκη και μια ισοπαλία η Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ πήρε την 5η θέση, έκανε τεράστιο άλμα σε σχέση με την 14η θέση της προπέρσινησης σεζόν. Αλλωστε, μετά τη διακοπή ήταν εξαιρετική παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η διοίκηση αποφάσισε την αλλαγή προπονητή. Παρελθόν ο Χάβι Καγιέχα, στη θέση του ο Ουνάι Έμερι για τρία χρόνια. Απέκτησε από τη Βαλένθια τους Κοκλέν, Παρέχο, αλλά και τον Κουμπό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αγωνιζόταν ως δανεικός στη Μαγιόρκα. Έφυγε ο καλός επιθετικός Ουνάλ, αλλά και ο Καθόρλα. Σε δυο ματς εντός έδρας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ουέσκα, ωστόσο επικράτησε δύσκολα και με ανατροπή (2-1) της Εϊμπάρ. Μορένο και Αλκάθερ έκαναν τη διαφορά.

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ, οι αριθμοί

Η Μπαρτσελόνα έχει αποφύγει την ήττα στα 22 τελευταία παιχνίδια της La Liga εναντίον της Βιγιαρεάλ (16νίκες). Τελευταία της ήττα στο Camp Nou τον Μάρτιο του 2008 (1-2).

Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τα εννέα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της La Liga εναντίον της Βιγιαρεάλ. Την τελευταία φορά που το «κίτρινο υποβρύχιο» απέφυγε την ήττα στο Camp Nou ήταν τον Ιανουάριο του 2010 (1-1).

Πέρσι, η Μπαρτσελόνα έχασε στην πρεμιέρα από την Αθλέτικ με 1-0 εκτός έδρας. Τελεταία φορά που έχασε δυο σερί πρεμιέρες ήταν το 1982-1983.

Η Μπαρτσελόνα έχει χάσει εντός έδρας πρεμιέρα μια φορά, τον Δεκέμβριο του 1939. Έκτοτε, οι Blaugrana έχουν κερδίσει 35 από τα 40 τέτοια εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας παράλληλα οκτώ σερί νίκες.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει συμμετοχή σε 20 γκολ στις 20 τελευταίες εμφανίσεις του στη La Liga εναντίον της Βιγιαρεάλ (14 γκολ και έξι ασίστ) και σημείωσε οκτώ γκολ σε οκτώ εμφανίσεις στο Camp Nou εναντίον της αντιπάλου.

Ο Ουνάι Εμερι έχει 12 ήττες στις επισκέψεις του στο Camp Nou, η πιο βαριά, το 6-1 ως τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X