Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Η επίθεση του Πεπ και η άμυνα του Κλοπ έχουν... θέματα!

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Η επίθεση του Πεπ και η άμυνα του Κλοπ έχουν… θέματα!

H Σίτι δεν σκοράρει αρκετά στην Premier League
Με τον Γκουαρδιόλα οι «Πολίτες» πιέζονται περισσότερο από ποτέ αυτό το διάστημα για αποτέλεσμα. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν βιώσει κάτι ανάλογο επί θητείας του Καταλανού τεχνικού. Η δυσκολία στα γκολ είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό του Καταλανού. Ο ίδιος είπε πως “εννέα γκολ σε έξι ματς στο πρωτάθλημα δεν είναι ένας καλός αριθμός. Δεν είναι αρκετά”. Μία δήλωση που έκανε μετά το 1-0 επί της Σέφιλντ. Για πρώτη φορά σε 4,5 σεζόν στη Σίτι η ομάδα του Καταλανού έχει τέσσερα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει πάνω από ένα γκολ σε κάθε ένα από αυτά. Είναι μόλις η 2η φορά στην καριέρα του που έχει βιώσει κάτι τέτοιο.

Η Mάντσεστερ Σίτι έχει κατά μέσο όρο 16 σουτ ανά αγώνα. Όμως είναι 4 κάτω σε σχέση με πέρυσι. H ποιότητα αυτών των σουτ δεν είναι η ίδια. Υπάρχει και η μέτρηση και αξιολόγηση των προσδοκώμενων γκολ με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργεί μία ομάδα. Η Σίτι πέρυσι είχε μέσο όρο προσδοκώμενων γκολ στο 2.48, που φέτος έχει πέσει στο 1.32 ανά αγώνα.

Η ομάδα έχει κατά μέσο όρο επτά σουτ ανά αγώνα εκτός περιοχής σε σχέση με τις έξι πέρυσι και μες στην περιοχή είχε 13.4 και φέτος 9. Ο Φεράν Τόρες πάντως που έπαιξε με τη Σέφιλντ είχε αρκετές καλές τοποθετήσεις και στάθηκε άτυχος. Η Λίβερπουλ είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά θεωρώ ότι φέτος θα είναι κοντά η Τσέλσι και η Τότεναμ. Η κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι σαν τις… αμερικανικές εκλογές», δήλωσε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος όμως θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Ζεσούς!

Η Λίβερπουλ έχει θέματα στην άμυνα!

Οι πρωταθλητές Αγγλίας έχασαν τον Φαν Ντάικ, έχασαν και την αμυντική τους σταθερότητα. Τα 22 γκολ της σεζόν 2018-19 και τα 33 της περσινής περιόδου αποτελούν μια… μακρινή ανάμνηση, μιας και οι Reds έχουν ήδη δεχθεί 15 τέρματα έπειτα από επτά στροφές! Ναι, όσα δέχθηκε πέρσι έπειτα από 26 αγωνιστικές, τα έχει δεχθεί ήδη και ο Κλοπ αναζητά λύσεις. Το αρνητικό είναι πως την τελευταία φορά που δέχθηκαν 15 γκολ σε επτά αγωνιστικές ήταν το… 1964-65, ενώ μόνο Λιντς (16 σε 8 ματς) και Γουέστ Μπρομ (16 γκολ) έχουν δεχθεί περισσότερα.

Η απουσία του Ολλανδού αμυντικού είναι ένα τεράστιο πλήγμα και κόντρα στη Σίτι που «διψά» να μειώσει τη διαφορά, ο Κλοπ πρέπει να βρει την καλύτερη λύση. Βέβαια, τα άσχημα σημάδια και οι αμυντικές αδυναμίες των Reds εμφανίστηκαν πριν τον τραυματισμό του Ολλανδού, όταν και διασύρθηκαν με 7-2 από την Άστον Βίλα. Οι επιθέσεις των αντιπάλων στοχεύουν στη δεξιά πλευρά και οι Άρνολντ – Γκόμες αποτελούν μέχρι τώρα τον αδύναμο κρίκο! Υπάρχει κάτι όμως θετικό στη σημερινή αναμέτρηση. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, είναι αυτός που έχει νικήσει περισσότερες φορές (8 νίκες σε 19 συνολικά αναμετρήσεις) από κάθε άλλον τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα! Παράλληλα, δεν έχει χάσει από τη Μάντσεστερ Σίτι ως  πρωταθλήτρια από το 1977 (11 αγώνες)! «Νομίζω ότι για τον τίτλο θα παλέψουν περισσότερες από 2 ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Πάντα το να αντιμετωπίζεις τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Γκουαρδιόλα είναι μια πρόκληση» είπε ο Κλοπ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X