Το ελληνικό πρωτάθλημα στη σέντρα!

Το ελληνικό πρωτάθλημα στη σέντρα!

Το ελληνικό πρωτάθλημα στη σέντρα! Είναι το πρωτάθλημα που ξεκινά με VAR πλήρες. Είναι το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα με 14 ομάδες, το δεύτερο σερί στο οποίο ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί από τα play offs. Οπως και οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τέσσερις αυτή τη φορά, για πρώτη φορά μετά από περίπου 15 χρόνια: ο πρωταθλητής στο Champions League και οι… υποδέλοιποι στο ολοκαίνουριο Europa Conference League!

Οι διεκδικητές του τίτλου!
Ο Ολυμπιακός έπειτα από δυο χρόνια επέστρεψε στην κορυφή του Ελληνικού πρωταθλήματος, κατακτώντας τον 45ο τίτλο του. Έκανε μια υπέροχη πορεία στην Ευρώπη, ενώ έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου (12/09). Οι Πειραιώτες παρουσιάσαν ένα εξαιρετικό σύνολο και πρωτεργάτης της επιτυχίας ήταμ ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος και ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το νέο ρόστερ θα έχει διαφορές σε σχέση με πέρσι. Ο εντυπωσιακός μπακ, Κώστας Τσιμίκας θα αγωνίζεται στη Λίβερπουλ από τη νέα σεζόν, ο Ομάρ είναι πλέον παίκτης της Γαλατά, ενώ ο Γκιγιέρμε πήρε μεταγραφή στην Αλ Σαντ. Ο Γκερέρο έφυγε για τη Νότιγχαμ, ενώ ελέυθερος έμεινε ο Χριστοδουλόπουλος. Παράλληλα, Καμαρά, Σεμέντο και Σα είναι στο στόχαστρο πολλών ομάδων! Στον αντίποδα, ο γκολκίπερ Κρίστινσον πήρε τη θέση του Αλέν, ενώ οι πολύπειροι Ραφίνια, Χολέμπας προσθέτουν δύναμη στα άκρα. Ο Πέπε βάζει ποιότητα στο κέντρο, το οποίο θα γίνει πιο δυνατό με την παρουσία του Εμβιλά. Τρία φιλικά έδωσαν οι Πειραιώτες, νίκησαν 3-0 την Ομόνοια (πιθανή αντίπαλο στα play off), επικράτησαν 1-0 του ΠΑΣ εντός και ηττήθηκαν 1-0 από τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑOK έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αμπέλ Φερέιρα, προέβησε σε σωστές κινήσεις και στόχος του να επιστρέψει στην κορυφή του Ελληνικού πρωταθλήματος. O «Δικέφαλος του Βορρά» έφερε νέο τεχνικό διευθυντή, τον Όλαφ Ρέμπε, που αντικατέστησε τον Μπράνκο κι ευελπιστεί να κάνει μια εξαιρετική σεζόν. Στο πρώτο μεγάλο ραντεβού με τη Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, πήρε μια εμφατική πρόκριση και εξασφάλισε σίγουρα τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Μετρημένες οι κινήσεις, με τον εξαιρετικό χαφ Σβαμπ (Ραπίντ Βιέννης) να ξεχωρίζει και τον Νινούα (Μ, Ντιναμό Τιφλίδας) να αποτελεί επένδυση. Πολλές υποσχέσεις αφήνει η μεταγραφή του Ζίβκοβιτς (Μπενφίκα). Πλήγμα η αποχώρηση του Λημνιού για την Κολωνία.

Η ΑΕΚ κράτησε τον Μάσιμο Καρέρα και θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Αλλωστε, με τον Ιταλό τεχνικό η «Ένωση» βελτιώθηκε αμυντικά, έγινε πιο μαχητική κι έχασε στο τέλος τη 2η θέση, ενώ εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου. Ο 56χρονος Ιταλός έκανε τις δικές του εισηγήσεις (Σιμάνσκι, Χνιντ, Καρακλάιτς, Ινσούα, Ανσαριφάρντ, Μιτάι, Ενομπακάρε), ξέρει καλύτερα τα «αποδυτήρια» και καλείται να αποδείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στα 29 επίσημα παιχνίδια του στον πάγκο της ΑΕΚ ο Καρέρα μετρά 17 νίκες, εννέα ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ηρθε η στιγμή που ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε πορεία πρωταθλητισμού; Οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην 4η θέση, ωστόσο είναι αποφασισμένοι για πολλά περισσότερα. Ο Γιώργος Δώνης αποχώρησε, ο 42χρονος Ντάνι Πογιάτος είναι το νέο «αφεντικό» και το 4-3-3 είναι το αγαπημένο του σύστημα. Οσο για τις αλλαγές; Ηταν πολλές, πάρα πολλές. Εφυγαν οι: Δώνης, Ινσούα, Γιόχανσον, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης, Νούνες, Σιφναίος, Ζαχίντ, Νατζ, Ανουάρ, Βέργος, Φάουστο, Κολοβέτσιος και ήρθαν οκτώ νέοι παίκτες (Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης, Σάντσες, Σαβιέρ, Βέλεθ, Καρλίτος, Χουάνκαρ), με τους επτά να διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα.

Ο Άρης, ο ΟΦΗ, η μάχη για την 6η θέση και οι… άλλοι!

Ο Άρης είχε εξαιρετικά διαστήματα, δεν είχε όμως συνέπεια και σταθερότητα. Πήρε εύκολα την 5η θέση και για… λίστα λεπτά έχασε τη θέση στον τελικό. Το φινάλε ήταν δύσκολο, μιας και η ομάδα με το ζόρι συμπλήρωνε αποστολή. Τα εμπόδια ξεπεράστηκανμ οι αλλαγές είναι όμως πολλές και ο Μίκαελ Ενινγκ θα επιδιώξει να βρει τον δρόμο της επιτυχίας. Ελεύθεροι έμειναν οι βασικοί Βέλεθ (Α, Παναθηναϊκός), Ντιγκινί (Ε, Απόλλων Λεμεσού), Κόρχουτ (μπακ, Ντέμπρετσεν), Ιντέγε (φορ, Γκέζτεπε), έφυγαν οι Τόνσο (μεσοεπιθετικός), Λάρσον (μπακ) και Σόουζα (Α.), ενώ στον ΑΠΟΕΛ συνεχίζει ο Τσιλιγγίρης (Τ.). Ωστόσο, αποκτήθηκαν οι Ντάτκοβιτς (στόπερ, Λοκομοτίβα), Μπερτόλιο (εξτρέμ, Αλντοσίβι), Σάκιτς (μπακ, Στουρμ Γκρατς), Γκανέα (μπακ, Μπιλμπάο), Μάνος (φορ, Ολυμπιακός), Γέγκο (αμυντικό χαφ, Αούστρια Βιέννης), Λόπεθ (φορ, Λας Πάλμας) και Αντέμ (αμυντικό χαφ, Βαρντάρ).

Ο ΟΦΗ ήταν η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, οι επιλογές εξαιρετικές και ο Γιώργος Σίμος κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο με πολύ καλές στιγμές. Τερμάτισε στην εξάδα και πήρε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος, ο κορμός δεν άλλαξε, οι αλλαγές δεν ήταν πολλές και οι προσθήκες αναμένεται να βοηθήσουν. Στόχος είναι η εξάδα και ό,τι καλύτερο έρθει.

O Aστέρας Τρίπολης είναι έτοιμος για την αντεπίθεσή του. Ο Μίλαν Ράσταβατς έμεινε στον πάγκο και φιλοδοξεί να συνεχίσει, όπως τελείωσε, με καλό ποδόσφαιρο και θετικά αποτελέσματα. Εγινε ξεσκαρτάρισμαα, αποκτήθηκαν ελεύθεροι παίκτες με τον Αστέρα να ρίχνει βάρος σε Ισπανούς, Αργεντίνους και Βραζιλιάνους.

Ο Νταμίρ Κάναντι επέστρεψε στην ομάδα που αγαπήθηκε κι ετοιμάζει την αντεπίθεσή του. Πάθος, δύναμη, ένταση, πρέσινγκ και διαστήματα καλού ποδοσφαίρου έλειψαν πέρσι και η διοίκηση αποφάσισε την άμεση επιστροφή του. Ο Ατρόμητος έμεινε εκτός εξάδας και φιλοδοξεί να μην επαναλάβει τα λάθη που έγιναν στην προηγούμενη διοργάνωση.

Η Λάρισα άρχισε δυνατά, αλλά δεν τελείωσε ιδανικά. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έμεινε στον πάγκο κι αυτή τη φορά δημιουργεί τη δική του ομάδα. Πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ήρθαν έμπειροι παίκτες, ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Μετακομίζει στο ιστορικό «Αλκαζάρ» κι ελπίζει να κάνει την υπέρβαση.

Ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε μια δύσκολη σεζόν και λίγο πριν το φινάλε των play out εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Μάκης Χάβις έμεινε στον πάγκο, ξέρει όσο λίγοι την ομάδα, ωστόσο καλείται να διαχειριστεί σωστά τις πολλές αλλαγές.

Η Λαμία έμεινε εύκολα στην κατηγορία, ωστόσο δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Ο Γιώργος Πετράκης έκλεισε τη σεζόν με τους Φθιώτες και ανοίγει τη νέα, παραμένοντας στον πάγκο τους. Σημαντικό μέρος του περσινού ρόστερ αποτελεί παρελθόν και η ομάδα δείχνει αποδυναμωμένη.

Ο Βόλος δε δυσκολεύθηκε να μείνει στην κατηγορία, αλλά δεν έκανε κάτι περισσότερο. Νέος τεχνικός ο Ανχελ Λόπεθ Πέρεθ, ο 37χρονος Ισπανός ο οποίος δεν έχει εμπειρία από μεγάλη ομάδα. Σημαντική η προσθήκη του Νίκη, ενώ αποκτήθηκαν και έμπειροι παίκτες όπως ο Μπαριέντος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε την άνοδο μιας και ήταν η καλύτερη ομάδα της Super League 2. O Aργύρης Γιαννίκης έχτισε μια δυνατή ομάδα, αν και φέτος… έχασε επτά παίκτες. Καλές προσθήκες και στόχος είναι το γρήγορο δέσιμο. Στο φιλικό με τον Ολυμπιακό (0-1) έδειξε καλά στοιχεία.

Ο Απόλλων επέστρεψε! Νικητής στα μπαράζ με την Ξάνθη, αλλά στα μεγάλα σαλόνια μπαίνει με νέο προπονητή, τον Γιώργο Παράσχο. Ηδη 15 από το περυσινό ρόστερ αποτελούν παρελθόν. Εγιναν ήδη σωστές προσθήκες, ήρθαν έμπειροι παίκτες και το ροστερ γεμίζει. Δεν θα αγωνιστεί στις τρεις πρώτες στροφές, λωστε να έχει χρόνο να πάρει ανάσες και να προετοιμαστεί.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X