Λιούις Χάμιλτον: Μία καριέρα γεμάτη ρεκόρ…

Λιούις Χάμιλτον: Μία καριέρα γεμάτη ρεκόρ…

Στις 28 Οκτωβρίου, στο Γκραν-Πρι του Μεξικού, ο Λιούς Χάμιλτον στέφθηκε για 5η φορά στην καριέρα του πρωταθλητής της Φόρμουλα 1. Στα 33 του χρόνια, συνάντησε στη 2η θέση στην ιστορία των πρωταθλητών τον Αργεντινό, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο (5 τίτλοι), ενώ στοχεύει στο άμεσο μέλλον να πιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τον «Θρύλο» της Φόρμουλα 1, τον Γερμανό Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Βρετανός πιλότος είναι ένας ο καλύτερος της γενιάς τους, ένας από τους καλύτερους στην ιστορία.

Το δώρο του πατέρα του
Στο Στίβενεϊτζ της Αγγλίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο, στις 7 Ιανουαρίου του 1985, έρχεται στον κόσμο ο Λιούς Χάμιλτον. Ένα αγόρι που αγάπησε στην πορεία της ζωής του και έτσι ξαφνικά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αφορμή στάθηκε το δώρο του πατέρα του, Αντονι, ένα kart στα 8 του χρόνια για να έρθει το… σπίρτο και να βάλει «φωτιά»! Πολλές διακρίσεις για τον νεαρό Λιούς, εωσότου έρθει η μεγάλη στιγμή!

Εκεί που ξεκίνησαν όλα
Ηταν Κυριακή, 18 Μαρτίου του 2007 στην πίστα της Αυστραλίας, όταν ο –τότε- 22χρονος μετρούσε αντίστροφα το χρόνο για το πρώτο σβήσιμο στα φώτα εκκίνησης της Φόρμουλα 1. Ως οδηγός της McLaren, στο πλάι του πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο, ξεκίνησε από την 4η θέση του Γκραν-Πρι, αντίκρισε τρίτος την καρό σημαία ανεβαίνοντας στον πρώτο του αγώνα στο βάθρο. Τότε, ένα «αστέρι» γεννήθηκε, ένας πιλότος που θα έγραφε με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

Από τον πρώτο του χρόνο έδειξε τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Αν δεν είχε έρθει η εγκατάλειψη στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν στην Κίνα και η 7η θέση στο τελευταίο Γκραν-Πρι της Βραζιλίας, θα μιλάγαμε για τον πιλότο όπου στην πρώτη του σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής. Έναν πόντο πίσω από τον Κίμι Ράικονεν και ο Λιούς Χάμιλτον τερμάτισε 2ος στη βαθμολογία των πιλότων για τη σεζόν 2007.

Η επόμενη χρονιά ήταν η… δική του παράσταση! Πιο σοβαρός, αρκετά πιο έμπειρος και… ψημένος, κατέκτησε το 2008 το πρωτάθλημα ξανά σε μία δραματική όπως εξελίχθηκε σεζόν (έναν βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Φελίπε Μάσα). Σε ηλικία 23 ετών και 301 ημερών έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής, για να το καταρρίψει δύο χρόνια αργότερα ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Λιούς Χάμιλτον σε αριθμούς
Τα νούμερα απίστευτα. Τα ρεκόρ έτοιμα να πέσουν το ένα μετά το… άλλο! Ο Βρετανός πιλότος κατέχει τις περισσότερες διαδοχικές παρουσίες στους βαθμούς, με 33 Γκραν-Πρι, το οποίο σταμάτησε το 2018 στην πίστα της Αυστρίας. Βρίσκεται δεύτερος στη λίστα με τις περισσότερες νίκες στη Φόρμουλα 1, με την τελευταία να καταγράφεται στην Ιαπωνία και να φτάνει τις 71. Κυνηγάει και εδώ τον Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς ο Γερμανός σταμάτησε στις 91.

Ο οδηγός της Marcedes σημείωσε τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν (11), ανέβηκε 16 συνεχόμενες φορές σε βάθρο, ενώ συνολικά τερμάτισε στις πρώτες τρεις θέσεις 132 φορές. Παράλληλα, ο Χάμιλτον είναι ο μόνος οδηγός που κέρδισε τουλάχιστον έναν αγώνα σε κάθε σεζόν που αγωνίστηκε.

Για όσους αναφέρουν ότι μπορεί να χαρακτηρίζεται ή να χαρακτηριστεί «Θρύλος» της Φόρμουλα 1, απαντάει: «Θρύλος είναι ο Αϊρτον Σένα. Η συμπεριφορά του πριν τους αγώνες, κατά τη διάρκεια, μετά από αυτούς. Το γεγονός ότι ενέπνεε τον κόσμο, το έθνος. Αυτό είναι μεγαλείο και όνειρο για τον οποιοδήποτε να φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο».

Οσο για τη φετινή σεζόν, για τη χρονιά που έβαλε το 5ο πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη του, ανέφερε: «Πέρσι σκεφτόμουν τι έπρεπε να αλλάξω. Πώς να γίνω καλύτερος. Φέτος λοιπόν, κατάφερα να εξυψώσω τους πάντες. Ειλικρινά νιώθω πως είχα την καλύτερη απόδοση και χαίρομαι με τον τρόπο που εξελίχθηκε η σεζόν. Χωρίς τη Mercedes και τον πατέρα μου, δεν θα ήμουν εδώ».

Νόμιμο στοίχημα φόρμουλα 1 με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X