Eurovision 2019: Τα στατιστικά της διοργάνωσης!

Eurovision 2019: Τα στατιστικά της διοργάνωσης!

Το Τελ Αβίβ φιλοξενεί τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και η bwin News σας… ξεσηκώνει με απίθανα γραφήματα και στατιστικά!

Η καρδιά της μουσικής Ευρώπης χτυπά στο Τελ Αβίβ και οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να διοργανώσουν τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 16η θέση του Πρώτου Ημιτελικού με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love», το οποίο έχει γράψει μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίθηκαν απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Στο μεγάλο ραντεβού της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες!

Αρχή με τις επιτυχίες της Eurovision. Το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μοναδικές χώρες που απέσπασαν το 80% των πιθανών βαθμών. Το Λουξεμβούργο με «Tu te reconnaîtras» και οι Βρετανοί με το «Save Your Kisses for Me». Παράλληλα, οι περισσότεροι πόντοι κριτών σε τελικούς από το 1975 και μετά έχουν δοθεί στους Σουηδούς (4.367), ενώ για την Ελλάδα έχουν δοθεί 2.781 πόντοι. Αντικείμενο συζήτησης έπειτα από κάθε διοργάνωση είναι οι συμμαχίες. Τα ζευγάρια των χωρών που παραδοσιακά δίνουν βαθμούς το ένα στο άλλο είναι η Μολδαβία με τη Ρουμανία και το Αζερμπαϊτζάν με την Ουκρανία. Τα ζευγάρια Κύπρος – Ελλάδα και Αλβανία – Ελλάδα δίνουν υψηλή βαθμολογία στους τελικούς στο 98.1 και 95.2% των περιπτώσεων. Οσο για τις μεγάλες κόντρες, αυτές είναι ανάμεσα σε Βοσνία – Ισλανδία και Βοσνία – Κύπρος!

Eurovision 2019 με αριθμούς που κόβουν την ανάσα

Ποιος είναι ο τρόπος ψηφοφορίας των χωρών στη Eurovision; Είναι καλύτερο να διαγωνίζεται αργότερα, το λένε άλλωστε και οι αριθμοί! Την τελευταία δεκαετία μόνο ένας νικητής ήταν ανάμεσα στους πρώτους δέκα που τραγούδησαν, η Σουηδία το 2015. Αντίθετα, ήταν επτά οι νικητές που τραγούδησαν στους δέκα τελευταίους.

Την τελευταία 20ετία, μόνο ένας νικητής ήταν ανάμεσα στους πρώτους πέντε που τραγούδησαν (Τουρκία το 2003), ενώ πέντε νικητές ήταν ανάμεσα στους πέντε τελευταίους. Τα αγγλικά είναι η γλώσσα που κυριαρχεί! Από τους 66 προηγούμενους νικητές, περισσότεροι από τους μισούς τραγούδησαν στα αγγλικά. Από το 1999, λιγότερες από 10 συμμετοχές εμφανίστηκαν στον διαγωνισμό με μη αγγλικό στίχο. Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2015, μόνο 5 από τις 27 συμμετοχές στον τελικό δεν απέδωσαν το τραγούδι πλήρως στα αγγλικά.

Ατελείωτο στοίχημα στη Eurovision με αμέτρητα ειδικά!|21+

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X